Pandemi nedeniyle ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatları Japonya Ulusal Stadı’nda görkemli bir törenle başladı. Tokyo 2020 Açılış Töreni’nin ilk kısmında; “Öyküler nerede başlar” bölümüyle tiyatral gösteriler düzenlendi. Geri sayımın ardından törene havai fişek gösterileri eşlik etti.. Törenin 2. bölümüne ise “Ayrıyız belki ama yalnız değiliz” ismi verildi. “Sporcuların içindeki ışık” isimli alt bölüm ise efektif gösteriler şölen havasında izleyicilere sunuldu. Diğer bir alt bölümü ise “Noktaları birleştirme” bu dönemde duygularımızı bastırışımızı anlatmaya çalışıyor. “Ev sahibinden merhaba” bölümünde Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach görüntülendi. Japon bayrağının göndere çekilmesiyle birlikte Japonya milli marşı okundu.

“Kalıcı bir miras” isminin verildiği bölümde hayatını kaybedenlere yönelik bir saygı duruşu gerçekleştirildi. “Kalıcı bir miras” bölümünün 2. bölümü (Geleneğin ritmi) itfaiyecilere atfedildi. Japonya’nın bir deprem bölgesinde olmasıyla birlikte itfaiyecilerin her zaman antrenman yapması ve ülkede olabilecek felaketlere hazır olmasıyla bilinirdi. Sporcuların da sürekli antrenman yapması ve karşılaşmalara hazır olması gibi.

Halkların iç içe olması birleşik bir dünyayı temsil ediyor

Aşkı, aydınlığı temsil eden 1964’ten 2020’ye isminin verildiği diğer bir alt bölüm ise; 1964’te delegasyonların getirdiği fidelerin ekilmesi ve büyüyen ağaçlardan olimpiyat halkaların yapılmasını ifade ediyor. Halkların iç içe olması birleşik bir dünyayı, kıtaları temsil ediyor.

Eğitime atfedilen ödül töreninde ise Bangladeşli girişimci, ekonomi profesörü Muhammet Yunus ödüle layık görüldü. Yunus sporculara seslenerek “Dünyayı değiştirmek yolunda öncü olabilirsiniz, liderlik yapabilirsiniz” dedi.

Dünyanın dört bir yanından gelen 32.si düzenlenen Olimpiyat oyunlarında tüm gözler Tokyo’da. İlk sırada Yunanistan’ın gözüktüğü bayrak geçiş töreninde 121. sırada Türkiye göründü.

 Ülkelerini temsil eden milli sporcularda kendi ülke bayraklarını taşıyarak geçiş törenine eşlik etti. Geçiş esnasında kullanılan müzikler ise; Japonların ürettiği bilgisayar oyunlarının müzikleri.

Ülkesindeki savaş gibi sebeplerden dolayı yarışamayan sporculardan ilk kez 2016 yılında “Mülteci Olimpiyat Takımı” oluşturuldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz