KD’nin kadro arkadaşları, kendisi hakkında şu sözleri kullandılar:
Draymond: “Öylece oturup ‘Abi, Kevin ne vakit dönecek?’ diyemeyiz. Elimizde kim varsa onunla oynamalıyız. Bizler oynamaya devam ederek, ona dönmesi için fırsat vermeliyiz. Bize düşen vazife de sanırım bu. O varken natürel ki sahanın iki istikametinde de daha güzel bir kadroyuz, fakat şu anda biz kendimize güvenen bir grubuz. Takımdaki herkes bir adım daha öne çıktı ve şahane müddetlerde oynuyorlar. Kıymetli olan da bu.”
“Umarım en kısa vakitte döner, ama oturup o ve DeMarcus (Cousins) ne vakit döner diye bekleyemeyiz. Bu sene hiç dönmeyeceklermişcesine oynamayı sürdürmemiz lazım. Umduğumuz tam zıddı doğal ki. Ancak onlar yokken de, sırf oyunumuzu oynamamız lazım.”
“THREE-PEAT İSTİYORSAK, KEVIN’E MUHTAÇLIĞIMIZ VAR”
Klay: “Onu özlüyoruz. Bu aşikâr de oluyor alışılmış. Lakin yokluğu benim oyuna yaklaşımımı değiştirmiyor. Ben alana çıkıp kendi üslubum basketbolumu oynayıp, kendisi için süratli bir düzgünleşme süreci diliyorum. Bahtsız bir durum, lakin bunlar oyunun bir modülü ve şayet ‘three-peat’ yapmak istiyorsak, kendisine çok muhtaçlığımız var ve bu epeyce açık. Soyunma odasında ve idmanda yanında olduğum için, alana dönmek için can attığını biliyorum. Fakat katiyen, onun gücünü hissediyoruz ve dönmesini dört gözle bekliyoruz.”
Iguodala: “Böyle durumlarda odaklanma ve ağırlaşma düzeyinizi arttırmanız gerekir ve o, bunu daima yaptı. Geri dönmeyi dört gözle bekliyor ve her maça, oynayacakmış üzere hazırlanıyor. Daima de böyleydi zati ve onda bunu görmek her vakit hoş.”